marți, 21 august 2012

Crima la vicariat

În general, satele cu un număr restrâns de locuitori, s-ar zice că sunt sătucuri liniștite, ferite de atrocitățile care pot interveni în mediul social. La fel este și în cazul satului St.Mary Mead. Nimic nu pare să perturbeze liniștea sătucului, asta, până într-o zi când o crimă misterioasă se petrece chiar la vicariat.

Colonelul Prothroe, om de vază în St.Mary Mead și urât de foarte mulți dintre locuitorii satului, își găsește în mod misterios sfârșitul, chiar în casa vicarului, în timp ce îl aștepta pe acesta. Un foc de armă pune capăt vieții colonelului, dar ce este și mai ciudat este faptul că nimeni, dar absolut nimeni din sat nu auzise vreo împușcătură dinspre casa vicarului, atunci când se presupune că ar fi fost omorât colonelul.

Vicarul Clement, inspectorul Slack și colonul Melchett pornesc în căutarea dovezilor care ar putea scoate la suprafață infractorul, dar mare le este mirarea când doi săteni, Lawrence Redding și Anne Prothroe, soția colonelului, mărturisesc deopotrivă că sunt criminalii. Demult umbla vorbă în sat că cei doi ar forma, de ceva timp, un cuplu. Numai că circumstanțele crimei și dovezile, îi fac pe polițiști să creadă ce cei doi îndrăgostiți sunt nevinovați.

O anume doamnă în vârstă pe nume Miss Marple pare să aibă mai multe supoziții, teorii și dovezi cu privire la identitatea criminalului, decât poliția locală. Într-un final, se dovedește că însuși Miss Marple dă de urmele infractorului în circumstanțe misterioase.

Un roman formidabil polițist despre crimă și ascunderea perfectă a identității și dovezilor.
Agatha Christie(1890-1976)  este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume,în mediul anglo-saxon fiind a doua publicată după William Shakespeare. Este autoare a peste 80 de romane, povestiri și nuvele publicate, ce au fost traduse în peste o sută de limbi. Mare parte din lucrările Agathei Christie au fost chiar adaptate și ecranizate, precum: Crimă în Orient Express, Zece negri mititei, Moarte pe Nil etc.
 
În 1971, Agatha Christie  a primit distincția de Doamna Comandor în Ordinul Imperiului Britanic  din mâinile reginei  Élisabeth II. Agatha Christie a devenit din acea zi Dame Agatha Christie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu