miercuri, 29 august 2012

Atac la președinte

Pământul s-a confruntat de-a lungul secolelor cu zeci de răboaie: Cecenia, Vietnam, Războiul din Golf, cele Două Războaie Mondiale etc. Astăzi, lumea se confruntă cu o nouă amenințare: terorismul global.
Terorismul la nivel global s-a dezvoltat uimitor de mult în ultimii ani, astfel că numeroase mișcări religioase islamice au început să ia acțiune. Irakul a decis să pregătească tineri în tabere de specialitate pentru viitorul război religios și să-i trimită pe aceștia în țările occidentale. Mânia lui Allah este o astfel de mișcare, care are în plan asasinarea președintelui Statelor Unite, Jake Cazalet. Aceștia se bazau pe alianța cu rușii, mai exact cu Iosif Belov, unul dintre cei mai puternici oameni din lume și magnat al țițeiului, iar SUA se baza pe alianța cu Regatul Unit.

Henry Morgan, omul de legătură al Mâniei lui Allah încearcă un atentat de asasinare al președintelui, care eșuează, americanii apelând la ajutorul Marii Britanii pentru a deconspira vinovații, mai precis la ajutorul generalului Ferguson, al colonelului Roper și al legendarului Sean Dillon. Toți aceștia pornesc în despletirea secretelor tuturor organizațiilor cu caracter terorist și nu mică le este mirarea când află că în spatele afacerii nu era nimeni altul decât Iosif Belov, aghiotantul său Iuri Așimov și superbul agent Greta Novikova, care doreau supremația.

Cu ajutorul experiențelor trăite în războiae, precum și datorită unor cârtițe din sistemul irlandez și irakian, oamenii lui Ferguson decosnpiră întreaga afacere a lui Belov, împreună cu cea a irakienilor, oprind la timp acțiunile acestora care s-ar fi soldat cu asasinarea nu numai a președintelui Statelor Unite, ci și a oamenilor lui Ferguson și nelăsând loc terorismului să se instaleze în cele două puteri mondiale.

Un roman polițist formidabil despre terorism global, duplicitate și dorința de a obține putere absolută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu