vineri, 8 iunie 2012

Uniunea Scriitorilor din Romania si-a desemnat castigatorii

In cadrul Galei care a avut loc miercuri seara, Uniunea Scriitorilor din Romania si-a desemnat castigatorii pe anul 2011, iar amfitrion a fost presedintele Nicolae Manolescu.

  • La sectiunea "Poezie", castigator a fost Gabriel Chifu, cu volumul: "Insemnari din tinutul misterios"(Ed. Cartea Romaneasca)
  • La categoria "Proza", castigatorul premiului a fost Alexandru Vlad, cu volumul: "Ploile amare"(Charmides)
  • Castigatorul categoriei "Critica" a fost Mihai Zamfir cu volumul:"Scurta istorie.Panorama alternativa a literaturii romane" (Ed. Cartea Romaneasca/Polirom)
  • La sectiunea "Teatru", castigator a fost Gellu Dorian, cu volumul:"Confort Freud"(Timpul)
  • O alta sectiune-Premii speciale-i-a avut nominalizati pe Mircea Cartarescu, cu volumul "Zen", aparut la editura Humanitas, Bogdan Ghiu, cu volumul "Contracriza", editura Cartea Romaneasca, Gheorghe Mocuta cu volumul "Cea mai buna dintre lumi",editura Tracus Arte, Ioana Parvulescu cu volumul "Lumea ca ziar",editura Humanitas, Eugen Simion si Andrei Grigor cu volumul "Cronologia vietii literare romanesti vol.IV-VII,editura Muzeului Literaturii Romane, Cassian Maria Spiridon cu volumul "Despre barbari sau Invazia omului plat", editura Litera, Doina Uricariu cu volumul "Scara leilor", editura Polirom. Castigatoare a fost Cassian Maria Spiridon
  • La sectiunea "Debut", castigatorul premiului a fost Alex Godis, cu volumul "Critica in transee"(ed. Cartea Romaneasca"

Premiul National pentru Literatura i-a revenit scriitorului Norman Manea.
La categoria "Literatura pentru copii si tineret" nu au fost facute nominalizari anul acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu