joi, 19 iulie 2012

Paranoia

Tinta: Termen folosit de CIA in cursul Razboiului Rece, care se refera la o persoana care urmeaza a fi compromisa sau santajata pentru a actiona dupa cum i se comanda(Sursa: Dictionar de spionaj).
Istoria povesteste faptul ca spionajul industrial a luat nastere in 1811, atunci cand unul dintre cele mai mari secrete ale Angliei, privind industria textila, a fost furat si vandut Americii, facand ca aceasta tara sa fie propulsata in primele pozitii ale industriei textile la nivel global.

 

Pe aceasta cale va porni si Adam Cassidy, tanar angajat in cadrul companiei Wyatt Telecommunications, care da lovitura in cadrul acesteia, spargand conturile bancare, pentru a extrage cateva zeci de mii de dolar, pentru organizarea unei petreceri de top.

In mod evident, mica escrocherie a fost imediat depistata, urmand o sedinta destul de aprinsa intre Cassidy, Nicholas Wyatt, directorul general si A.Meacham, unde lui Adam i-a fost dat ultimatumul: fie cativa ani buni de puscarie intr-o inchisoare federala si o amenda care depasea cateva sute de mii de dolari, fie infiltrarea in Trion Systems, principalul concurent si ocupantul primei pozitii in domeniul tehnologiei avansate al Wyatt Telecom si oferirea unei scurgeri de informatii si proiecte. Neavand de ales, Adam accepta, din acel moment, viata lui luand o cu totul alta fata.

Avand in vedere palmarezul impresionant de recomandari pentru Trion Sysems, Adam este imediat angajat in cadrul companiei, sub conducerea Norei Sommers, in proiectul Maestro. Dar pregatirea oferita de Wyatt da rezultate si datorita ideilor inovatoare ale lui Adam, acesta este propulsat in pozitia de asistent al lui Augustine "Jock" Goddard, directorul Trion, un impatitmit al masinilor de epoca si om cu un caracter de fier.

In tot acest timp, Adam fura informatii legate de legendarul proiect AURORA, de care se ocupa si Alana Jennings, cea pe care o inlocuise Adam si de care se indragostise in mod subit, fara a banui nicio clipa adevarul. Wyatt face,insa, o greseala de proportii colosale cumparand compania Delphos si intrand in faliment direct, fiind apoi "inghitita" de Trion Systems, constituind,de fapt, planul propriu-zis.

Prin acest fapt, Adam afla ca fusese o cartita dubla, care in loc sa traga in jos Trion Systems, a propulsat-o in prima pozitie la nivel global, datorita ingeniozitatii si talentului lui in spionajul industrial.

O carte fascinanta despre duplicitate, secretele ascunse ale spionajului industrial si inegniozitatea creierului uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu