duminică, 6 noiembrie 2011

Asuma-ti riscul! de Ben Carson

Cartea "Asuma-ti riscul" scrisa de doctorul Ben Carson este o carte ce trateaza problema riscului din toate punctele de vedere. Indiferent ca este vorba de experienta profesionala, de viata privata sau de spiritualitate, factorul denumit "risc" intervine in numeroase situatii. Doctorul Carson descrie in aceasta carte numeroase riscuri cu care s-a confruntat atat in neurochirurgie,cat si in viata sa personala. In timp ce masura anumite riscuri in luarea unor decizii, Ben Carson a elaborat un sistem simplu de analiza al riscului, analiza B/R care consta in patru intrebari la care putem gasi raspunsurile, privind din mai multe unghiuri:
-Care este lucrul cel mai bun care s-ar putea intampla daca fac asta?
-Care este cel mai rau lucru care s-ar putea intampla daca fac asta?
-Care este cel mai bun lucru care s-ar putea intampla daca nu fac asta?
-Care este cel mai rau lucru care s-ar putea intampla daca nu fac asta?
Prin intermediul acestui sistem de analiza al riscului, doctorul Carson a putut sa duca la bun sfarsit operatii dintre cele mai complicate care i-au adus un renume in lumea medicala, cum ar fi cazul gemenilor siamezi craniopagus Binder(siamezi lipiti in partea occipitala a capului). Aceeasi analiza l-a ajutat atunci cand cancerul de prostata i-a afectat vizibil viata si cand a fost pus in situatia de a alege sa se opereze sau sa urmeze tratament cu gliconutrienti. Acesta este unul dintre aspectele care ii confera lui Ben Carson reusite pe plan profesional, dar si in viata de zi cu zi si il ajuta sa isi mentina pozitia de unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume. Dupa parerea doctorului Carson, folosirea creierului este "reteta simpla, dar eficienta pentru viata, iubire si succes intr-o lume plina de pericole."
PERSONAL OPINION: Aceasta carte pot spune ca este una chiar de dezvoltare personala. Te ajuta sa privesti riscul din mai multe perspective si cum sa iei decizii in viata tinand cont si de anumite riscuri. Sistemul de analiza B/R chiar poate da roade si va invit sa il aplicati si voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu