marți, 29 mai 2012

Germania il premiaza pe Mircea Cartarescu

Haus der Kulturen der Welt Berlin 2012 va merge anul acesta catre Mircea Cartarescu si traducatorii partii a doua din romanul sau "Orbitor II.Corpul"(Der Körper),conform Agerpres.

Acest premiu se decerneaza anual, incepand cu anul 2009, fiind unul dintre cele mai importante trofee din Germania si urmareste premierea celei mai bune traduceri in limba germana a unei opere beletristice internationale contemporane. Alaturi de romanul lui Cartarescu s-au mai aflat si alte 141 de opere, printre care si titlurile: Jaume Cabré - "Das Schweigen des Sammlers", Nedim Gürsel - "Allahs Töchter", Tom McCarthy - "K", Péter Nádas - "Parallelgeschichten" - si Téa Obreht - "Die Tigerfrau".

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc pe 6 iunie la Berlin.  Prozator, poet, eseist, critic literar, publicist, Mircea Cărtărescu a fost premiat, printre altele, de Academia Romana, Uniunea Scriitorilor din Romania si din Republica Moldova, Asociatia Scriitorilor Profesonisti din Romania (ASPRO), Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, Asociatia Editorilor din Romania, precum si de revistele Cuvantul, Ateneu, Flacara, Tomis si Ziarul de Iasi. De asemenea, unele dintre cartile sale au fost decernate si in Franta pentru premiile Medicis, iar Mircea Cartarescu a participat si la targuri de carte prestigioase, precum cele de la Frankfurt,Leipzig, Torino.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu